תיאור
חומצת לימון (Citric acid) למזון 1 ק”ג.
חומצת לימון היא חומצה אורגנית הנמצאת בבירה בדרך כלל בטווח של 50 עד 250 חלקים למיליון. הוא מיוצר כתוצאה מחילוף החומרים של השמרים ומהווה מרכיב מרכזי במחזור החומצה הטריקרבוקסילית, המכונה גם מחזור קרבס או חומצת לימון. למרות שהיא תורמת לחומציות הכללית של הבירה, לחומצת הלימון השפעה מועטה על הטעם הכללי. לפעמים מוסיפים אותו כדי להגדיל את החומציות של כמה בירות דלות באלכוהול ולא אלכוהוליות, כאשר התסיסה השלמה אינה מצליחה להגביר את החומציות לרמה מתאימה. מבשלות מלאכה ומבשלים ביתיים השתמשו מדי פעם בתוספות של חומצת לימון כדי להעניק מעט חריפות לוויטביר בסגנון בלגי; למרות שחומציות מסוימת היא מסורתית, היא היסטורית הייתה תוצאה של פעילות חיידקית לקטית. חומצת לימון שימשה גם כחומר ניקוי, במיוחד בהסרת “אבן בירה” מכלי התסיסה.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.