מתכון בירה בלונד אייל

מתכון בירה “Blonde Ale” עבור 20 ליטר

בלונד אייל/גולדן אייל/קרם אייל/סאמר אייל

Blonde Ale היא בירה קלה לשתייה, דלה באסטרים, מאוזנת עם מספיק אופי כשות כדי להדגיש את פרופיל המאלט. הבירה המושלמת אחרי יום קשה.

סוג: לתת
נפח : 21 ליטר.
יעילות: 73%
מרירות: 22.9 IBUs
צבע: 8.5 EBC
אחוז אלכוהול: 4.7%
צפיפות ראשוני: 1.046 SG
צפיפות סופית: 1.009 SG

לתת:

  • Maris Otter – (1.8 ק”ג)
  • Pilsner – (1.8 ק”ג)
  • Vienna – (500 גרם)
  • Munich – (300 גרם)

כשות:

  • Tettnang – (30 גרם) (60 דקות)
  • Cascade – (10 גרם) (10 דקות)
  • Simcoe – (10 גרם) (10 דקות)
  • Citra – (15 גרם) Dry hop (3 ימים)

שמרים:

Fermentis Safale S-04

 

תהליך:

מחממים 11 ליטר מים ל-73 מעלות צלזיוס ומוסיפים לתת גרוס. מאשינג ב-67 מעלות צלזיוס למשך 60 דקות. שטפו את גרעינים ב-16 ליטר מים, הוסיפו לפי הצורך לקבלת 23 ליטר וורט. לבשל במשך 60 דקות, בהתאם ללוח הזמנים של כשות.

לאחר הרתיחה, מצננים את הוורט עד מתחת לטמפרטורת התסיסה, כ-16 מעלות צלזיוס. אווררו את הוורט עם חמצן טהור או אוויר מסונן וזרנו את השמרים.

התסיסה ב-18 מעלות צלזיוס למשך שבוע, לאחר מכן תנו לטמפרטורה לעלות ל-21 מעלות צלזיוס. לאחר השלמת התסיסה, מוסיפים כשות (Dry hop) וממתינים 2-3 ימים. הביאו את הבירה ל-2 מעלות צלזיוס, ואז יוצקים לבקבק או חבית ופחמימו לכ-2.5 נפחי CO2.