מתכון בירה “Best Bitter” (20 ליטר) (All Grain)
מתכון בירה “Best Bitter” ל-20 ליטר (גרעיני לתת)
Special/Best/Premium Bitter/ESB
מתכון בירה בסגנון בריטי Best Bitter עם טעם מאלטי עוצמתי, מרירות מתונה וארומה של כשות אנגלית.
ביטר הוא כינוי בריטי מיושן למגוון סגנונות שהתפצלו כעת ונתנו קטגוריות משלהם. הוא שימש לתיאור כל בירה מרה שלא נכנסה לקטגוריה של לאגר, פורטר או סטאוט. ביטר כללו סגנונות כמו IPA, Red Ale, Golden Ale ועוד. בימינו הוא משמש לתיאור סגנונות בריטיים קלאסיים עם אופי מאלטי מוצק ופרופיל הדרים או כשות אדמתי, כמו Best Bitter , ESB ו-Mild.
סוג: לתת
נפח : 21 ליטר.
יעילות: 72%
מרירות: 34 IBUs
צבע: 22 EBC
אחוז אלכוהול: 4.3%
צפיפות ראשוני: 1.044 SG
צפיפות סופית: 1.011 SG
לתת:
- Maris Otter – (3.2 ק”ג)
- Munich – (300 גרם)
- Crystal malt 150 – (200 גרם)
- Crystal malt 240 – (200 גרם)
כשות:
- East Kent Golding – (30 גרם) (60 דקות)
- East Kent Golding – (20 גרם) (30 דקות)
- East Kent Golding – (20 גרם) (10 דקות)
- East Kent Golding – (20 גרם) (Whirpool 20 דקות)
שמרים:
Fermentis SafAle English Ale – S-04
תהליך
מאשינג ב-67 מעלות צלזיוס למשך 60 דקות. תעשו צרקולציה תוסיפו מים לפי הצורך לקבלת 23 ליטר וורט. מרתיחים 60 דקות, מוסיפים כשות לפי לוח הזמנים.
לאחר הרתיחה, מצננים את הוורט עד מתחת לטמפרטורת התסיסה, כ-19 מעלות צלזיוס. אווררו את הוורט עם חמצן טהור או אוויר מסונן וזרנו את השמרים.
התסיסה ב-20 מעלות צלזיוס למשך 5 ימים, ולאחר מכן הניחו לטמפרטורה לעלות ל-21 מעלות צלזיוס עד להשלמת התסיסה הראשונית. הביאו את הבירה ל-2 מעלות צלזיוס, ואז בקבוקו או חביתו את הבירה והפחמימו אותה לקצת פחות מ-2 נפחים של CO2.